Adobe Encore - problem "acces denied"

To forum służy dyskusji o montażu liniowym i nieliniowym wideo. Tutaj także tematy związane z komputerami i oprogramowaniem.

Moderatorzy: Troxx, rml

Treść
Avatar użytkownika
MKmagic
-# 05
 
Posty: 1249
Dołączył(a): 2010-01-14, 08:36
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 94

Adobe Encore - problem "acces denied"

Postprzez MKmagic » 2010-08-06, 13:53

Szanowni Państwo!

Pragnę z radością ogłosić, iż w dniu wczorajszym udało mi się zrobić płytę BD w Adobe Encore, która... działa!
Wreszcie z AE wypuściłem dysk, w którym wszystko jest tak, jak sobie wymyśliłem. Tak na poważnie: kilka lat pracowałem w DVD Architect. To inny świat! Encore zrobiony jest przez ludzi, którym przyświecał jeden cel: skomplikować wszystko, co tylko da się skomplikować.
Kiedy ściągnąłem CS5, z Premiere Pro poszło szybko. W końcu kiedyś na nim pracowałem. Z Encore inna bajka - zupełnie programu nie znam. Zrobiłem płytkę, w końcu po wielkich torturach udało się. Niestety sprawa nie jest taka prosta. Zamówienie mówi, że ma być DB + DVD. Podobnie jak w Architect, zmieniłem rodzaj (istniejącego) projektu z BD na DVD, ustawiłem transcoding każdego z elementów płyty tak, jak chciałem, i puściłem na noc. Nad ranem sprawdziłem, ze film główny transkodowałby się z takimi ustawieniami, jak zadałem do świąt, więc wyłączyłem "Maximum render quality" i dalej.
Po wyrenderowaniu wszystkiego niestety dziad się wywalił. Ale szczęście w nieszczęściu - pamięta, że wszystko skonwertował.
Sprawdziłem ustawienia, sprawdziłem wszystko, dałem mu opcję samokontroli, wszystko OK.
Niestety po wybraniu BUILD wywala się na budowaniu struktury. I to zarówno przy Folderze DVD, jak i obrazie DVD. Pisze: "Acces Denied". Moje pytanie: do czego ma dostęp zabroniony?
Pomóżcie proszę! Chciałbym ten projekt zamknąć dzisiaj, i... zapomnieć o nim jak najszybciej. Od początku jest to mina, jak pieron!

P.S.
Miejsce na dyskach jest. Dwa razy tyle, ile ma projekt jest PRZYNAJMNIEJ na każdym z dysków, jakie mam w kompie.

Zobacz
 

przez Zobacz » 2010-08-06, 14:26


Avatar użytkownika
MKmagic
-# 05
 
Posty: 1249
Dołączył(a): 2010-01-14, 08:36
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 94

Adobe Encore - problem "acces denied"

Postprzez MKmagic » 2010-08-06, 14:26

Problem rozwiązany, wystarczyło odpalić program w trybie administratora.

Bogusław
-# 01
 
Posty: 98
Dołączył(a): 2005-09-09, 10:50
Lokalizacja: warmińsko-mazurskie
Pomógł: 1

Adobe Encore - problem "acces denied"

Postprzez Bogusław » 2010-08-06, 15:22

Czesc Kolego, skoro architekt był taki dobry to dlaczego przeszedłeś na encora?
Ja, np. jade od poczatku na enore, widziałem architekta, i powiem to samo ,,architekta, zrobiony jest przez ludzi, którym przyświecał jeden cel: skomplikować wszystko, co tylko da się skomplikować"
Chyba tak to działa, ze dla tego kto pracuje na danym programie, jest on prosty, inny juz taki nie musi, szczególnie jak się go nie zna.

Do encora jest troche literatury - Helion - wiec moznba sie podeprzec, a do architekta raczej ciezko cos w naszym jezyku znaleźć, chyba ze sie mylę?
Pozdrawiam i zycze szybkiego i dogłębnego poznania naprawde dobrego programu jakim jest Adobe Encore

Croolick
-# 04
 
Posty: 857
Dołączył(a): 2008-06-01, 09:41
Pomógł: 29

Adobe Encore - problem "acces denied"

Postprzez Croolick » 2010-08-06, 15:36

Encore ma jedną wadę która mnie strasznie irytuje - otóż trzeba się nakombinować więcej niż w DVD Studio Pro czy w Scenarist żeby zrobić highlight'y z pseudo-antyaliasingiem, w tamtych programach to z palcem w tyłku można to zrobić.... no chyba ze jest jednak sposób żeby zaimportować taką grafike
http://home.comcast.net/~c.linke/dvdsub/ (w DVDSP można też zrobic mapowanie grayscale)

a tak poza tym to całkiem dobry ten soft ;)
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM

Avatar użytkownika
MKmagic
-# 05
 
Posty: 1249
Dołączył(a): 2010-01-14, 08:36
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 94

Adobe Encore - problem "acces denied"

Postprzez MKmagic » 2010-08-07, 08:53

Bogusław: w Architect wiele rzeczy jest domyślne, nie ma niczego "not set". Może być inaczej, niż chcesz, ale jest (np. end action). W Architect płytę bez menu robisz w 10sekund. Prostą płytę z menu na szablonie w niecałą minutę (rozdziały bierze razem z plikiem z Vegasa), bo automat do scene selection działa też znacznie szybciej i bardziej intuicyjnie.
Wydaje mi się że tempa robienia płyt nie ma co porównywać. A czas to pieniądz.

Czemu się zań zabrałem?
Bo cza się uczyć. W jednym, swoim programie muszę być mistrzem, ale inne muszę znać.
Takie mamy standardy :)


Powrót do Montaż wideo i komputery